PALMER T. LEE – WINEBRINGER

Palmer T. Lee is een singer-songwriter uit Olympia, Washington die tot recent enkel gekend was als de helft van het in 2013 opgerichte banjospelende folkduo ‘The Lowest Pair’, naast zangeres Kendl Winter. Als duo hebben ze sindsdien vijf albums uitgebracht, vooraleer ze allebei besloten om hun succes eens te gaan beproeven als soloartiesten.

Met het album “Winebringer” heeft hij nu zijn debuutplaat als solozanger en songschrijver gelanceerd. Palmer T. Lee werd geboren en groeide op in Minneapolis, Minnesota en begon als creatieveling met het schrijven en publiceren van zijn gedichten in een lokale krant. Maar al snel veranderde hij zijn focus naar de muziek in de stijl van zijn voorbeelden Bob Dylan en Neil Young. In dat genre kon hij zijn poëtische teksten in een gepaste songformaat gieten om ze te zingen onder begeleiding van akoestische gitaar en banjo.

Aan de basis van de negen nummers op “Winebringer” ligt het afsluiten van een lange liefdesrelatie in zijn privéleven, hetgeen uiteindelijk een berg aan inspiratie opleverde voor de negen songs die op dit album werden opgenomen. Daar zijn enkele geheel akoestische liedjes bij zoals opener “Rag” (zie video), het daaropvolgende “Aw Jeez”, “So Between Eyes” en albumtiteltrack “Winebringer”.

Pas bij het derde nummer “Fat Barrel Owl” en song nummer vier “Uneasy” wordt voor het eerst een volledige instrumentatie aan de songs toegevoegd. Die orkestratie wordt op dit album gespeeld door Derek McSwain op mandoline, Bevin Foley en Josh Grice op fiddle, Joey Seward op orgel en Dean Shakked op basgitaar. Alles verloop dus zonder enige vorm van drums of percussie, maar dat vormt eigenlijk helemaal geen gemis.

Onze favoriete liedjes bevinden zich wel meer aan het einde van deze plaat met het knappe “Rice And Beets” dat zeven minuten lang van begin tot einde bekoort. Ook de prachtige ballad “Moon You” met schitterende harmony vocals van zangeres Anna Gordon maken van dit debuutalbum van Palmer T. Lee een geslaagd werkstuk dat op meerdere speelbeurten in onze cd-speler zal mogen rekenen.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Team Love Records

video